Kā izcept patiesi garšīgu cūkgaļu: noslēpums ir marinādē

Ja izmēģināsiet šo marinādi, cepta cūkgaļa kļūs par svētku galda rotājumu.

No cūkgaļas var pagatavot dažādus ēdienus – garšīgus un barojošus. Vienu no šādām receptēm piedāvāja ēdienu blogere Amandīne Fēniksa. Viņa iesaka ēdiena gatavošanai izvēlēties cūkgaļas kakla daļu vai šķiņķi.

Pirmais, kas jādara, ir jāpagatavo marinādi.

Sastāvdaļas:

5 ēdamkarotes sojas mērce

1 ēdamkarote medus

1 citrona sula

5 ķiploka daiviņas

2 rozmarīna zariņi

4 ēdamkarotes olīveļļas

Fēniksa iesaka visas šīs sastāvdaļas rūpīgi sajaukt lielā bļodā, pēc tam iegremdēt gaļu iegūtajā maisījumā un atstāt to tur uz vairākām stundām vai vēl labāk – uz nakti.

Ķiploki un citronu sula piešķirs gaļai īpašu maigumu, bet sojas mērce un medus piešķirts cūkgaļas garšai papildu krāsas un dimensiju.

Pirms cepšanas uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izņem cūkgaļu no marinādes un novieto uz cepamā šķīvja, kas iepriekš pārklāts ar foliju vai pergamenta papīru. Ievietojiet gaļu cepeškrāsnī, kur tā cepsies aptuveni 1,5 – 2 stundas atkarībā no gabala lieluma.

Lasi vēl: Kā atbrīvoties no nepatīkamas smakas veļas mazgājamā mašīnā: pārbaudīts triks

Lai cūkgaļai piešķirtu apetīti rosinošu brūnganu izskatu, to periodiski aplej ar marinādi, kas palikusi pēc gaļas izņemšanas, vai ar šķidrumu, kas izdalījies cepšanas procesā. Tas piešķirs vēl lielāku sulīgumu un garšu.

Gaļas gatavību var pārbaudīt vienkārši: nogrieziet gabaliņu un paskatieties, kāds šķidrums izplūst: ja tas ir caurspīdīgs, ēdiens ir gatavs, ja tas ir sarkans vai sārts, tas ir jātur cepeškrāsnī nedaudz ilgāk. Kad gaļa ir apcepusies, sagrieziet to porcijās un pasniedziet kopā ar kādu piedevu – kartupeļiem, kāpostiem, rīsiem, dārzeņu salātiem.

Leave a Comment